Gebroken scherm

Geplaatst op 11-10-2022

We kennen allemaal mensen die de hele tijd hun telefoonscherm kapot maken. Wanneer je je telefoon laat vallen plat op het scherm, knijp je hem wel even. Dan is het spannend om het apparaat om te draaien en te kijken of het scherm nog intact is. Een vol uur kan je dag niet onderbreken, maar je iPhone omdraaien en vast komen te zitten in het verkeer Je dag wordt meteen onderbroken zodra je het ziet, gewoon zoals je telefoon. Als je kapitaal hebt, kun je het gebruiken om rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde telefoonwinkel te gaan en je scherm te laten repareren. Maar als je een krap budget hebt, zoals de meeste studenten, kunnen de kosten van het repareren van een scherm ontmoedigend zijn. Gelukkig zijn er winkels zoals Black Repairs die het werk voor je doen. Dit maakt een groot verschil in kosten. U kunt ook overwegen om het werk zelf te doen. Schermreparatie is niet zo ingewikkeld. Er is echter een risico, want als er iets misgaat, zal het in feite een groter probleem veroorzaken. Werken via een professional kan u beschermen tegen fouten tijdens reparaties. U vraagt ​​zich misschien af ​​wat er mis kan gaan bij het vervangen van het scherm. Sinds de iPhone X is het grootste risico schade aan de flexkabel die aan het scherm is bevestigd aan de oorspeaker flex, die verantwoordelijk is voor de oorluidspreker en sommige Face ID-componenten. Als u deze flexkabel of een onderdeel van de Face ID-module beschadigt wat relatief eenvoudig te doen is ben je verder van huis. Aangezien dit een professionele klus is, zal het erg duur zijn om deze componenten te repareren. Dus mijn advies als reparateur is om heel voorzichtig te werk te gaan. Of naar uw plaatselijke klusjesman.

Voorkom schade

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als je een heel onhandig persoon bent, zal de eerste tip moeilijk te volgen zijn. Maar de eerste tip is om voorzichtiger te zijn. Dit is eenvoudig te voorkomen, maar mobiele telefoons komen vaak uit lui zijn en niet opletten. Een andere optie is om een ​​tank als hoesje te kopen, bijvoorbeeld de B. Otterbox. Deze hoezen zijn speciaal gemaakt voor de onhandige onders ons. Het scherm breken in een van deze gevallen is erg lastig. Ook tegen het barsten van de achterkant is zo´n hoesje zeer effectief. 

Repareren

Als uw scherm echt kapot is, moet u het laten repareren. Zoals eerder vermeld, zijn huisreparaties geen goede optie. Het is ook mogelijk om een ​​nieuw apparaat te selecteren. Mijn persoonlijk advies is om te kiezen voor een refurbished iPhone, zo is bijvoorbeeld de iPhone 11 tegen een goede prijs te kopen deze dagen. Deze refurbished toestellen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook zacht voor uw portemonnee waardoor je genoeg geld overhoud voor andere dingen zoals bier drinken.