Maximale hypotheek berekenen

Geplaatst op 13-07-2022

Wat houdt een hypotheek berekening in? 

Voordat u uw oog laat vallen op een specifieke woning, adviseren wij u om met een van onze adviseurs te spreken. In dit gratis adviesgesprek geven wij u inzicht in de hypotheekmogelijkheden en geven wij u een nauwkeurige prijsindicatie die past binnen uw budget. Voorbeelden van vragen die wij u tijdens de afspraak zullen stellen:

Wat is uw burgerlijke staat?
Heeft u een vaste verblijfsvergunning?
Heeft u veel spaargeld?
Heeft u schulden of leningen?
Bent u een EU-burger?
Wij zullen deze informatie gebruiken om de beste hypotheekoplossing voor u te vinden. Wilt u meer informatie, lees dan deze blog over specifieke eisen waaraan u moet voldoen om een huis te kopen in Nederland. We helpen u alle situaties, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Een Maximale hypotheek berekening maken

Een huis kopen is een grote stap. Wij begrijpen dit. U moet een nieuwe taal leren, de normen en waarden van het land en u moet een huis vinden om in te wonen. Het eerste wat u wilt weten als u op zoek bent naar een nieuw huis is: "Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek? Een online hypotheek calculator is de eerste stap om deze vraag te beantwoorden.

Wat kan ik verwachten van een maximale hypotheek berekening?

U heeft vast wel eens hypotheek calculators gezien van banken zoals de ABN AMRO hypotheek calculator, de Rabobank hypotheek calculator of de ING hypotheek calculator. Deze bank calculators zijn gebaseerd op hun eigen bankproducten en rentetarieven. Maar het liefst wil je meerdere banken en rentes met elkaar vergelijken. Daarom hebben wij onze eigen online hypotheek calculator voor gemaakt, die verschillende aanbieders in Nederland met elkaar vergelijkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Dit hangt natuurlijk af van uw salaris. Heb je een partner die werkt? Dan is het belangrijk om ook zijn/haar salaris te weten. Bij uw salaris hoort ook het vakantiegeld. U kunt dit terugvinden op uw loonstrookje of u kunt uw personeelsafdeling vragen wat uw jaarinkomen is.  

Hoe bereken ik de maximale hypotheek?

Stap 1. Vul uw jaarinkomen in.
Stap 2. Als u een partner heeft, geef dan ook zijn/haar salaris op.
Stap 3. Vraagt u de 30%-regeling aan? Vink dit vakje aan.

Meer weten? een eerste hypotheekafspraak is gratis


Maak gerust een afspraak met ons om meer te weten te komen over hypotheken of andere diensten op hypotheek.io.

Onze eerste gesprekken zijn gratis en zullen u voorzien van de nodige informatie die u zoekt in het proces van het kopen van een huis.